Unde Mergem? Episodul 12 – Sarmalute

» Da, da, ati citit bine: SARMALUTE! Se spune ca ar fi mancare traditionala romaneasca. O sa va dezamagim, de la turci le-am luat. Ce credeati, ca numai pe Suleyman? Asta s-a intamplat „odata, ca niciodata”, acum sute de ani. Dar sarmale asa bune cum fac romancutele noastre n-o sa gasiti nicaieri in lume.
» Pentru ca e primavara, o sa va spunem un secret: noua ne plac sarmalutele in frunze de tei. Puteti adapta retetele voastre cu sugestiile de la noi.
» Asadar, ca sa nu fie foarte grele pentru stomacel, le pregatim din carne de vitel in amestec cu foarte putina carne de porc; punem mai putin patrunjel, sa nu semene foarte mult cu alte mancaruri cu zarzavat, in schimb adaugam cu darnicie cimbru si bulion. Dupa ce le-ati asezat in oala, de preferat de lut, puneti-le la fiert in vin alb indoit cu apa. Bineinteles ca printre ele este chiar indicat sa strecurati felii de slaninuta afumata (adevarata, nu ce gasiti pe la toate magazinele).
» Neaparat se savureaza cu mamaliguta calda, smantana, ardei iute si un paharel, doua, de vin rosu sau alb. Asteptam sa ne spuneti cum v-au iesit si cat de repede le-ati terminat de mancat.
» Fiti mandri ca sunteti romani! V-am pregatit si alte istorisiri despre oameni si locuri minunate ca sa va bucurati de Romania impreuna cu DUO!
Urmareste episoadele viitoare UNDE MERGEM ca sa stii ce locuri minunate poti vedea in Romania alaturi de DUO #RENTACAR! #VACANTAINROMANIA #INCHIRIERIAUTOBUCURESTI #INCHIRIERIAUTOIASI #INCHIRIERIAUTOCLUJ

Poti rezerva o masina de inchiriat accesand acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.