Unde mergem? Episodul 7 – Lacul Ochiul Beiului

» Exista atat de multe si de minunate lacuri in Romania, incat noi nu le putem dedica doar un episod.
» In judetul Buzau poti vedea Lacul Vulturilor, cunoscut si sub numele de Lacul fara Fund. Se afla in vecinatatea barajului Siriu si a ruinelor fostei statiuni balneare Baile Siriu. Aici se pot observa si capre negre.
» Daca ajungi in Moldova, trebuie sa admiri Lacul Batca Doamnei, situat la marginea orasului Piatra Neamt. Lacul este alimentat, in principal, cu apa din Lacul de baraj Izvorul Muntelui si nu este poluat cu ape uzate industriale pentru ca in bazinul sau hidrografic nu exista obiective industriale.
» In Piatra Neamt ti-ar mai placea sa vezi Curtea Domneasca, Turnul clopotnita si Biserica Sf. Ioan, complex arhitectural din vremea lui Stefan cel Mare. Daca tot esti in zona, da o fuga si mananca Surt &Turf (sau ce vrei tu) la Artist Lounge, un loc minunat pentru relaxare si masa. Aaa, iti mai recomandam inghetata, tot de acolo. Asta după ce ai admirat oraşul de la înalţimea telegondolei.
» O veche galerie de mina s-a prabusit in anul 1920, la 3 km de Baia Sprie, luand astfel nastere Lacul Albastru. Lacul este unic in Europa prin abundenta sarurilor cuprice care ii confera apei o culoare albastra-verzuie. Apa are o nuanta puternica de verde datorita sulfurilor atunci cand mina este inundata, iar cand mai multe persoane inoata in lac culoarea se schimba intr-un albastru puternic.
» Parcul National Cheile Nerei-Beusnita adaposteste, la limita Muntilor Aninei cu Muntii Locvei, Lacul Ochiul Beiului. In apropiere, se gasesc cascadele formate pe Raul Beusnita si ruinele fostei cetati medievale Ilidia.
Urmareste episoadele viitoare UNDE MERGEM ca sa stii ce locuri minunate poti vedea in Romania alaturi de DUO #RENTACAR! #VACANTAINROMANIA #INCHIRIERIAUTOBUCURESTI #INCHIRIERIAUTOIASI #INCHIRIERIAUTOCLUJ

Leave a Reply

Your email address will not be published.