Unde Mergem? Episodul 6 – Lacul Sf. Ana

» Este timpul pentru alte idei de vacanta in Romania. In acest episod ne vom ocupa de lacuri, care ocupa 1,1% din teritoriul tarii.
» Singurul lac vulcanic din Europa se afla in Romania. Este vorba de Lacul Sf.Ana, situat intr-un crater vulcanic langa Baile Tusnad.
» Tot unicat in Romania este si Lacul Rosu, format prin surparea in 1837, a unui pinten de munte, care a barat Paraul Licas, paraul Oii si paraul Rosu. Aluviunile rosiatice si calcarele roscate din jurul sau i-au facut pe ciobani sa-i dea numele de Lacul Rosu.
» Pe muntii inalti – Fagaras, Parang, Retezat, Rodna – exista numeroase lacuri glaciare: Bucura, Zanoaga, Balea; frumusetea lor fascineaza an de an mii de turisti.
» Si lacurile construite de om au frumusetea lor: Izvorul Muntelui pe Bistrita, Vidra pe Lotru, Vidraru pe Arges. Pe langa maretie si splendoare, acestea au si un important rol energetic.
Urmareste episoadele viitoare UNDE MERGEM ca sa stii ce locuri minunate poti vedea in Romania alaturi de DUO #RENTACAR! #VACANTAINROMANIA #INCHIRIERIAUTOBUCURESTI #INCHIRIERIAUTOIASI #INCHIRIERIAUTOCLUJ

Poti rezerva o masina de inchiriat accesand acest link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.