Cum aleg firma de închirieri auto potrivită?

Indiferent de motivul pentru care dorim să închiriem o mașină, trebuie să ținem cont de un set de aspecte.
Haideți să analizăm puțin situația.

Piața de rent a car în România a beneficiat de o creștere vizibilă, motiv pentru care numărul companiilor de închirieri auto a crescut de la câteva zeci, la câteva sute în ultimii ani.
Ce înseamnă asta pentru client?
– Ofertă variată
– Mai multe opțiuni din punct de vedere al claselor de mașini
– Mai multe locații / puncte de livrare din care puteți prelua mașina

La ce să fim atenți?

PREȚUL! Deși aceeași mașină o veți găsi la 10 companii diferite cu 10 prețuri diferite, tentația fiind să alegeți cea mai avantajoasă variantă din punct de vedere al prețului, asta nu înseamnă în cele mai multe cazuri că ați făcut cea mai bună afacere.
– Prețul de pe site, în cele mai multe situații, nu este prețul de care veți beneficia.
Orice companie are un program de lucru fix, ceea ce înseamnă că orice preluare sau predare a mașinii în afara orelor de program vine însoțită de o taxă.
– Combustibilul, nivelul de dotare al mașinii, culoarea nu se confirmă! Dacă pe site, în imaginile de prezentare ale unei mașini, deduceți că aceasta este echipată cu navigație, climatizare, pilot automat și motor “TSI” (benzină), nu este obligatoriu ca mașina pe care o veți primi să fie identică. GPS-ul, scaunul de copil, Wi-fi au câte un tarif pe zi aferent.

 

COMPANIA!
Dacă am găsit o ofertă de preț avantajoasă, idel ar fi să verificăm compania. Cel mai simplu mod prin care putem face asta este pe Facebook, la secțiunea “Recenzii” (Review). Clienții care au beneficiat de serviciile respectivei companii postează experiența pe care au avut-o cu personalul, mașina și nu numai.

Întrebări cheie
– Confirmați mașina sau clasa?
Dacă nu se confirmă mașina, întrebați ce alte mașini puteți primi. În cele mai multe situații se confirmă clasa mașinii. Spre exemplu, dacă vrem să închiriem un Ford Fiesta, putem primi Opel Corsa, VW Polo, etc., în cazul în care acesta nu este disponibil.
– Cum mă pot asigura că primesc mașina la data, ora și locația stabilită?
Nimeni nu vrea să rămână fără mașină la data, ora și locația stabilită. Pentru a ne asigura că rezervarea este efectuată și vom primi mașina, cereți confirmarea rezervării pe e-mail.
– Cum mă întâlnesc cu agentul companiei?
– Ce documente trebuie să prezint agentului?

Închiriatul unei mașini este un proces simplu, trebuie doar să lucrezi cu oamenii potriviți!

One thought on “Cum aleg firma de închirieri auto potrivită?

  1. Probabil ca depinde si pentru ce anume folosesti masina, pentru ca daca vrei sa iei o masina pentru termen mai lung, de doua saptamani, o luna, te rezumi la un anumit grup de firme, insa la inchirierile scurte, nu cred ca are importanta de la cine iei masina, atata timp cat pretul este ok, pentru ca masina este buna oricum, ca doar o verifici atunci cand o iei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.